donderdag 16 mei 2013

Ssstt...ille disco

Je wordt, bent of bent het geweest. Student. En wat doen studenten. Juist. Studenten gaan op stap. Maar om nou elk weekend naar de zelfde kroeg of discotheek om de hoek te gaan?! Daar is ook al gauw de pret vanaf. Daar is tegenwoordig een alternatief voor gevonden...



Je oren bedekken heeft geen zin. Een koptelefoon is meer jaren ’70. En oordoppen zijn voor watjes. De bass trilt nog net de zweetdruppels niet van je voorhoofd. Er was geen andere plek in de discotheek, dus daar sta je dan. Ik zie je denken naar aanleiding van de laatste zin. Wees maar niet bang, ik ga niet het koningslied opdreunen.

De ochtend na je stapavond-uur klinkt die piep nog steeds in je oren. Nee, het is niet het brandalarm, omdat je vriendin weer eens probeert een eitje te bakken. De bass van gisteravond heeft goed zijn best gedaan. Toch maar eens iets anders proberen?

Niet alleen slechthorende hebben baat bij deze disco. Ook goed horende mensen kunnen de tijd van hun leven hebben in deze speciale, voor buitenstaanders misschien raar uitziende, disco. Want wie danst er nu zonder muziek? Geef maar toe, wanneer je onder de douche staat, kan jij het ook niet in je houden om even een van die hogen noten van Mariah Carey eruit te krijsen. En op dat gitaardeuntje van je favoriete band, laat jij je luchtgitaar ook niet in de kast hangen.

Een dovendisco ook wel ‘silent disco’ genoemd. Ook slechthorende personen kunnen met hun vrienden een avondje uit. Prima initiatief toch? Daar dachten studenten van de Hogeschool InHolland ook zo over. Want na het winnen van een LentePrijs, konden zij ook hun geluk niet op toen vorig jaar voor het eerst een Doven Festival gerealiseerd werd. “Mute Sounds” om precies te zijn. Of de kwaliteit van het festival goed is, is voor mij maar de vraag. De oprichters komen tenslotte van een school af die niet heel goed beschreven en bekend staat.

Zelf ervaren hoe stilte is? Informatie en kaartjes zijn te vinden via: http://www.mutesounds.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten