vrijdag 17 mei 2013

Seks maakt Doutzen boos

Seks en hiv. 2 woorden die je afzonderlijk al niet graag in de mond neemt, laat staan samen.
En daarom wil Dance4life deze stilte doorbreken.


Zij. Zij is boos, en alweer bijna 1 jaar, boos, te bewonderen via de reclameblokken. Over wie heb ik het dan? Inderdaad, Doutzen Kroes, de ambassadeur van stichting Dace4life. Waar eerst de programma’s, op het oude Foxkids, met mooie ingestudeerde dansjes bleken te helpen, gaat Dance4life sinds juni 2012 een hele andere richting op. Samen met model Doutzen wil de stichting het taboe doorbreken. Over welk taboe ik het heb? Over het bespreekbaar maken van de ziekte en de gemeenschap. Want ook jij gaat vast niet van de daken schreeuwen dat je, na het hebben van onveilige seks, hiv hebt gekregen. Nou wil de stichting natuurlijk ook niet dat je er trots op bent. Maar het bespreekbaar maken van de ziekte helpt in de ogen van Dance4life al een heleboel.

Jongeren kunnen of durven meestal niet te praten over de ziekte. Dus doet het mooie Friese model dit voor hun. Wat eigenlijk niet eens de bedoeling was. Want de stichting had op voorhand een meisje met hiv geregeld die haar persoonlijke verhaal ging vertellen. Echter werd dit op het laatste moment gecanceld omdat haar directe omgeving niet wilde dat ze hiermee naar buiten kwam. Deste meer reden om de campagne van start te laten gaan.


De kracht achter deze (gedwongen)stilte is te bewonderen in de commercial, die sinds juni 2012 op de buis verschijnt. En eerlijk is eerlijk, juist doordat de personen het zelf niet (mogen) vertellen, en dus gedwongen worden om stilte te zijn, heeft de reclame zoveel kracht erbij gekregen. Een mooi voorbeeld van ‘stille’ stilte, in een commercial, die draait om stilte of juist het doorbrekend hiervan.

Het gevolg van de commercial: Ook anderen kunnen open vertellen over hun ziekte HIV en hoe ze het gekregen hebben. Een mooi, behaald doel voor de stichting! Dance4life chapo! En Doutzen hopelijk ben je binnenkort iets minder boos, want wij zien jou toch veel liever lachen, toch mannen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten